Novembri alguses toimus HarTa (Harjumaa ja Tallinna riigigümnaasiumid) koolijuhtide õppekäik Šveitsi. Külastati Zürichi ja Aarau gümnaasiume ja ülikoole.

 

Šveitsi ja Eesti haridusel on küll palju sarnast (edumeelsus, kvaliteet, õppijakeskus, õpetajate autonoomsus jne), kuid üksteiselt on ka palju õppida. Šveits paistab silma hästi läbimõeldud, tervikliku ja paindliku haridussüsteemi ja koolivõrguga, kus iga noor riigis leiab oma koha. Väga suur osakaal on kutseharidusel.

 

Šveits oli vaimustuses Eesti hariduse kiirest edasiliikumisest, uuendustest ja julgest innovatsioonist. Aga ka sellest, et Eestis teevad haridusinimesed suurt koostööd ning et muudatuste elluviimine on niivõrd kiire.

 

Koostöö jätkub, sest loodetavasti peagi tulevad HarTa riigigümaasiumitele külla meie võõrustaja Dr. Katriina Vasarik Staub (Kantonsschule Aarau) koos oma kolleegidega.

Jaga meie uudist sotsiaalmeedias