Tabasalu Gümnaasiumis olid G1 kultuuriained varakevadel oma teemadega jõudnud ajateljel keskaega ning 5. märtsil toimus Tallinna vanalinnas ajastut kokkuvõttev kultuuri- ja lõiminguprojekt KESKAEG. 

 

Kogunesime Kirjanike Maja musta laega saali, kus kuulasime Kirjanike Liidu esimehe ja ajaloolase Tiit Aleksejevi mõtteid keskajast, vanalinnast ja inimeseks olemisest sõltumata aegadest. Külastasime Niguliste kirikut ning vaatasime oma silmaga Euroopa kultuuripärle: Bert Notke “Surmatantsu” ja Hermen Rode peaaltarit. Sõitsime liftiga Niguliste kiriku torni tippu ja imetlesime seninägematuid vaateid Tallinnale. Keha kinnitasime Olde Hansas - keskaegse retsepti järgi valmistatud tummjne lihasupp ja ajastutruu keskkond sobisid päeva nagu valatult. 

 

Päeva teises pooles jagunesid õpilased meeskonniti nn linnamängule, mille käigus tuli lahendada rohkelt ülesandeid nii teadmiste kui info-otsingu alusel ja näidata üles loovust ning nutikust. Teekond viis sujuvalt kas Toompeale Toomkirikusse või all-linna Pühavaimu kirikusse, kus toimusid peatused ning saime põhjaliku ülevaate ka nende pühakodade tähendusest ja tähtsusest keskajal ja tänapäeval. 

 

Päeva pidulikuks finaaliks oli kontsert Tallinna Raekojas. Mitmetel keskaegsetel pillidel mängis meile Toivo Sõmer, kes on eesti tuntud ajalooliste ja etnograafiliste näppepillide mängija. Veendusime, et keskaeg polegi pime, vaid vägagi värviline ja pulbitsev. 

 

Projektipäeva valmistasid ette kunsti-, kirjanduse-, muusika- ja ajalooõpetajad.

Täname kõiki G1 mentoreid, kes meiega ajarännaku kaasa tegid! 

 

Järgmine ajastu-keskne projektipäev on maikuus, selleks ajaks jõuame 18. sajandisse ja barokiajastusse. 

Jaga meie uudist sotsiaalmeedias.