Kolmapäeval, 18. oktoobril sõitis rohkem kui sajapealine G2 õpilaskond ning kultuuriainete õpetajad ja mentorid Tartusse, et  tutvuda lähemalt Eesti rahvusliku ärkamisaja oluliste paikadega. 

  • Meie teekond Tartus algas Kristjan Jaak Petersoni mälestusmärgi juurest – oli ju tema sümboolselt teerajaja rahvusliku eneseteadvuse tõusule. 
  • Eesti Üliõpilaste Seltsis kuuldud innukad sõnavõtud kinnistasid kõigile sinimustvalge lipu sünniloo.  

  • Veel remondihõngulises Maarja kirikus kogesime aegade sidet, sest just seal kõlas  esmakordselt esimese üldlaulupeo peaproovis 800-meheline koorilaul ja pandi alus meie üldlaulupidude traditsioonidele. 

  • Tartu Ülikooli väga pidulikus aulas kuulasime TÜ kaasprofessori Anu Raudsepa ettekannet eesti rahvusliku haritlaskonna kujunemisest ning nautisime imeilusat romantismiajastu suure meistri Chopini klaverimuusikat Tartu 1. Muusikakooli õpilase Erik Tensi esituses. 

  • Päeva väärikaks finaaliks oli rahvusliku liikumise ühe liidri, Jakob Hurda  mälestuseks asutatud  Eesti Rahva Muuseumi külastus. 

  • PS Üksmeelselt jätkus kiidusõnu ka väga maitsevale lõunasöögile Tartu Ülikooli kohvikus. 

Projektipäeval mõtestasime lahti Jakob Hurda lausutud sõnad, et Eesti rahvas võib saada suureks ja vägevaks “vaimu asjades ja hariduses”. Astusime ühe pika sammu sellel teel. 

 

Autor: ajalooõpetaja Ave Kallas

 

Tabasalu Gümnaasium soovib tänada kultuurivaldkonda, eestvedajat Ave Kallast ja kõiki, kes meid soojalt heade mõtete linnas vastu võtsid. Suur aitäh!

Jaga meie uudist sotsiaalmeedias.