Meie koolis on ajaloo, kunsti, muusika ja kirjanduse tunni asemel kultuuriteaduste tund. Kuna need ained on omavahel niivõrd põimunud, anname neid edasi lõimitult. Selle tulemusena sünnivad paar korda aastas põnevad projektipäevad.

 

 

 

Miks on keskaeg Eesti ajaloos tähtis? 

 

Kuidas paistab Tallinna all-linn Pika Hermanni tornist? 

 

Kas keskaegse retsepti järgi valmistatud taimetee aitab tõesti kõhuvalu vastu? 

 

Miks on Pühavaimu kirik eestlastele eriline ja kuidas kõlab orelimäng pühakojas? 

 

Sadakond Tabasalu Gümnaasiumi G1 noorsandi otsisid ja leidsid 7. märtsil keskaja kultuuripäeval nendele ja paljudele teistele küsimustele vastuseid. 

 

Päevakava oli väga tihe: Linnaarhiivi arhivaari Juhan Kreem sõnavõtt ja omaloomingulised etüüdid keskaja teemadel Kirjanike Maja musta laega saalis, muuseumi/arhiivi külastused, otsimismäng Tallinna vanalinnas ja Toompeal.  Pidulikuks finaaliks oli Kiili vanamuusikaansambli kontsert Tallinna raekojas. 

 

Aitäh kõigile G1 noorhärradele ja preilidele, kes vapralt kõike avatud meele ja lahtiste silmadega kaasa tegid!  Kultuuriainete õpetajad loodavad, et Tallinna vanalinn ja keskaeg tulid teile mitu sammu lähemale! 

 

Eriline tänu Tallinna 21. Kooli kunstiõpetaja Tiina Meerile, kes jagas lahkelt meie kooli õpetajatele keskaegseid kostüüme! 

 

Uute kohtumisteni uusajal! 

Jaga meie uudist sotsiaalmeedias.